Holidays abroad and top places to see all around the world for dutch travelers

Top places to see all around the world: Also called Plaza Mayor, this broad square is the historical center of Lima and the most logical starting point for sightseeing. Most of the buildings from the original city were lost in the earthquake of 1746 – the only original structure standing in Lima’s Plaza de Armas is the bronze fountain in the center, built in 1651. Its buildings reconstructed following the quake, Plaza de Armas is today a UNESCO World Heritage Site. Along with the cathedral, the square is surrounded by the Archbishop’s Palace; the Casa del Oidor; and the Palacio del Gobierno, official residence of the president that was built on the spot where Jose San Martin declared the Independence of Peru on July 28, 1821. You can see the changing of the guard there on weekdays at noon.

In its 120 years of existence, the Moulin Rouge has seen showbiz stars, musicians, actors and stately names pass through its doors. And, tourists aside, this cabaret venue is also iconic for Parisians, who go more for the club scene at The Machine and rooftop Bar a Bulles that lie within. On stage, 60 can-can dancers cavort with faultless synchronisation for two hours in the ‘Feerie’ show. Costumes are flamboyant, legs kick higher than you’d think possible and the ‘half-time’ acts are funny. It’s the ultimate French night out. Just add champagne.

Croatia is a firm favourite European destination for anyone looking for a sailing holiday. This country consists of many picture-perfect islands, historic towns, and wonderful local culture. Croatia is full of natural beauty and is an easily accessible country for sailing around. Some of the top cruising destinations for a holiday in Croatia include Dubrovnik, Split, Kornati, Zadar, and Hvar. There are also smaller islands, like Vis and Korcula that offer incredible experiences.

Trongsa Dzong: Trongsa Dzong is the biggest fortress and monastery in Bhutan. It is found in the Trongsa District at the heart of the country and overlooks the gorge of the stunning Mangde River. The dzong is the centre of the administrative district, and the monastic complex houses around 200 monks. Also found here is a printing press which publishes many of Bhutan’s religious texts.

In the beautiful Rif Mountains, Chefchaouen is a gorgeous labyrinth of blue-on-blue buildings that has an incredibly photogenic glow. There isn’t much actual sightseeing to be done, and that’s one of the town’s main attractions. It’s simply about wandering the medina alleys and lapping up all that colorful architecture. It’s a peaceful, easygoing town and a great place to recharge if you’ve been amid the cities for a while. This is also one of Morocco’s main hiking and trekking destinations and a starting point and organization center for Rif Mountains walks.

For our dutch readers:

Tikal, gelegen in het laaggelegen regenwoud van Noord-Guatemala, is een van de belangrijkste toeristische attracties in Guatemala vanwege zijn schoonheid en oude wonderen. De naam Tikal vertaalt zich als ‘Place of Voices’ (soms ‘Place of Tongues’) en had ooit een bruisende bevolking van een kwart miljoen of meer. Tegenwoordig zijn er echter alleen nog een aantal prachtige Maya-ruines over van deze oude metropool. De stad is omgeven door een groot natuurreservaat, vol met apen, papegaaien, herten, ara’s en andere ongelooflijke exemplaren. Je moet minimaal twee dagen reserveren voor een grondige verkenning van dit natuurlijke juweel.

Jassen in de aanslag – er loopt een rilling door de Catacomben. Dit netwerk van tunnels van 3.000 km (1.864 mijl) loopt onder een groot deel van de stad en bevat de botten van zes miljoen mensen, waaronder velen die zijn omgekomen tijdens de Revolutionaire Terreur. In deze vochtige, krappe gangen vind je de botten van Marat, Robespierre en hun trawanten ingepakt met muren tegen muren van medeburgers.

Portugal is om verschillende redenen een schitterend land om te bezoeken. Als u een zeilvakantie plant, wordt Portugal nog aantrekkelijker. Dit land heeft een prachtige kustlijn en enkele eilanden van wereldklasse. Met een rijke geschiedenis, heerlijk eten en tal van historische bezienswaardigheden. Portugal is altijd een goed idee. Enkele van de beste cruisebestemmingen in Portugal zijn Madeira (een van de beste eilanden van Europa) en Lissabon (de hoofdstad). Hiertussen zijn er nog veel meer waardige plaatsen om te bezoeken.

Laten we eerlijk zijn: veel mensen die naar Zuid-Californie reizen, komen in de eerste plaats voor Disneyland, ‘de gelukkigste plek op aarde’. Het inaugurele themapark van Walt Disney is nu meer dan 60 jaar oud, maar de magie en opwinding voelen altijd gloednieuw aan. In 2001 voegde een leger van Imagineers een tweede park toe aan het resort, California Adventure, en breidde het plezier uit met meer dan 30 attracties en attracties. Bij beide attracties in Los Angeles ontmoeten Disney-fans van alle leeftijden geliefde personages, glimlachen en schreeuwen aan boord van attracties, juichen optochten toe en worden opgewonden door vuurwerk. Door dit alles geven betoverende fantasie-ervaringen je het gevoel dat je gelijk hebt in je favoriete Disney- of Pixar-film. De themaparken – beide topattracties in Los Angeles – worden omringd door het levendige winkelgebied Downtown Disney en vele fantastische hotels. Ontdek meer details op dit reisportaal Flacco.nl.

White Water Rafting op de Zambezi River: een van de beste plekken ter wereld voor wildwatervaren, dit is een niet te missen avontuurlijke activiteit bij Vic Falls. De British Canoe Union heeft de Zambezi bij Victoria Falls geclassificeerd als riviervlotten van klasse 5 met: “extreem moeilijke, lange en gewelddadige stroomversnellingen, steile hellingen, grote afdalingen en drukgebieden”. Wildwaterraften op de Zambezi is absoluut een adrenaline-opwekkende ervaring! Kies uit raftingtrips van een halve dag tot een hele of een hele dag over de Zambezi-rivier. Je navigeert door enkele van de beste stroomversnellingen ter wereld in de beroemde Batoka-kloof! De beste tijd om te gaan raften bij Vic Falls is tussen juli en februari wanneer het waterpeil laag is. Wildwaterraften sluiten de winkel rond april tot mei, afhankelijk van de regen.

AlexMoore Author